Thai / English Name  Genus  Biological Activity

CUCURBITACEAE Momordica cochinchinensis  (Lour.) Spreng.


ANTIOXIDANT ACTIVITY


1 - 11 of total 11 item(s) found

1. วารสารการแพทย์แผนไทยและการแพทย์ทางเลือก 2557 Vol.12(2),9  489288 [Abstract]
    - พิมพพร ลีลาพรพิสิฐ, เอื้อพร ไชยวรรณ
    - การประยุกต์ใช้เปลือกผลชั้นนอกของฟักข้าวในทางเครื่องสำอาง
2. ศรีนครินทร์เวชสาร 2015 Vol.30(3),229-35  $58528 [Full]
    - กุลดาวรรณ จันอ่อน,ยุพา คู่คงวิริยพันธุ์,พวงรัตน์ ภักดีโชติและคณะ
    - การลดภาวะความดันเลือดสูงและภาวะเครียดออกซิเดชันโดยสารสกัดจากเยื่อหุ้มเมล็ดฟักข้าวในหนูแรทที่ขาดไนตริกออกไซด์
3. FOOD CHEM 2014 Vol.156(),58-63  $50029 [Full]
    - HANH PHAN-THI, YVES WACHE
    - ISOMERIZATION AND INCREASE IN THE ANTIOXIDANT PROPERTIES OF LYCOPENE FROM MOMORDICA COCHINCHINENSIS (GAC) BY MODERATE HEAT TREATMENT WITH UV–VIS SPECTRA AS A MARKER.
4. THAI J PHARM SCI 2013 Vol.38(SUPPL),29-32  $49072 [Full]
    - PRAPAIPAT KLUNGSUPYA,WORAWAN TIATRAGOON,THANCHANOK MUANGMAN,ET AL.
    - INVESTIGATION ON PHYTOCHEMICAL, ANTIOXIDANT AND CYTOTOXIC PROPERTIES OF MOMORDICA COCHINCHINENSIS (GAC) FRUIT EXTRACTED BY SUPERCRITICAL FLUID CARBON DIOXIDE (SCF-CO2) METHOD.
5. PROCEEDING OF THE 7TH INDOCHINA CONFERENCE ON PHARMACEUTICAL SCIENCES ADVANCING PHARMACY FOR ASEAN COMMUNITY,BANGKOK, DECEMBER 14-16, 2011 2011 Vol.(),358-60  $38436 [Full]
    - W. TIATRAGOON,P. KLUNGSUPYA,T. MUANGMAN,ET AL.
    - ANTI-OXIDANT ACTIVITIES OF SUPERCRITICAL FLUID CARBON DIOXIDE (SFE-CO2) EXTRACT OF MOMORDICA COCHINCHINENSIS (GAC) FRUIT BY PHOTOCHEMILUMINESCENCE (PCL) ASSAY.
6. FOOD CHEM 2011 Vol.127(),1138-45  $34724 [Full]
    - KUBOLA J,SIRIAMORNPUN S
    - PHYTOCHEMICALS AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF DIFFERENT FRUIT FRACTIONS (PEEL, PULP, ARIL AND SEED) OF THAI GAC (MOMORDICA COCHINCHINENSIS SPRENG).
7. U S PAT APPL PUBL US 2010021533 2010 Vol.(),  474837 [Abstract]
    - MAZED MA,MAZED S
    - NUTRITIONAL SUPPLEMENT FOR THE PREVENTION OF CARDIOVASCULAR DISEASE, ALZHEIMER'S DISEASE, DIABETES, AND REGULATION AND REDUCTION OF BLOOD SUGAR AND INSULIN RESISTANCE.
8. วารสารการแพทย์แผนไทยและการแพทย์ทางเลือก 2007 Vol.5(2),76  359088 [Abstract]
    - สุรพล นธการกิจกุล พาณี ศิริสะอาด พิมพร ลีลาพรพิสิฐ และคณะ
    - ฟักข้าว : จากผักพื้นบ้านสู่ผลิตภัณฑ์ยา ผลิตภัณฑ์เสริมอาหาร และเครื่องสำอาง
9. J ETHNOPHARMACOL 2007 Vol.114(1),61-5  $17006 [Full]
    - FANG QM,ZHANG H,CAO Y,ET AL.
    - ANTI-INFLAMMATORY AND FREE RADICAL SCAVENGING ACTIVITIES OF ETHANOL EXTRACTS OF THREE SEEDS USED AS "BOLENGGUAZI".
10. J SCI FOOD AGRIC 2006 Vol.86(14),2395-403  361036 [Abstract]
    - YANG R-Y,TSOU SCS,LEE T-C,ET AL.
    - DISTRIBUTION OF 127 EDIBLE PLANT SPECIES FOR ANTIOXIDANT ACTIVITIES BY TWO ASSAYS.
11. J SCI FOOD AGRIC 2006 Vol.86(14),2395-403  359684 [Abstract]
    - YANG R-Y,TSOU SCS,LEE T-C,ET AL.
    - DISTRIBUTION OF 127 EDIBLE PLANT SPECIES FOR ANTIOXIDANT ACTIVITIES BY TWO ASSAYS.