Thai / English Name  Genus  Biological Activity

PIPERACEAE Piper sarmentosum  Roxb.


ANTIOXIDANT ACTIVITY


1 - 20 of total 23 item(s) found
ถ้าต้องการข้อมูลเพิ่มเติม กรุณาติดต่อที่สำนักงานโดยตรง

1. ธรรมศาสตร์เวชสาร 2016 Vol.16(4),600-7  $68664 [Full]
    - รุจิรัตน์ แก้วคุ้มภัย ทิพาพร ธาระวานิช อรุณพร อิฐรัตน์
    - การศึกษาความคงตัว ต่อฤทธิ์การต้านอนุมูลอิสระและปริมาณสารประกอบ ฟีนอลรวมของสารสกัดชั้นเอทานอลของตำรับเบญจกูล
2. THAMMASAT MEDICAL JOURNAL 2016 Vol.16(2),161-75  $67513 [Full]
    - KEVALIN VONGTHOUNG,ACHIRAYA KAMCHANSUPPASIN,PORNTHEP TEMRANGSEE,ET AL.
    - EFFECTS OF BENJAKUL WATER EXTRACT ON PANCREAS IN HIGH-FAT FED RATS.
3. BMC COMPLEMENT ALTERN MED 2015 Vol.15(),1-22  $60395 [Full]
    - ZAINUDIN,MAIZURA MOHD.;ZAKARIA,ZAITON;NORDIN,NOR ANITA MEGAT MOHD.
    - THE USE OF PIPER SARMENTOSUM LEAVES AQUEOUS EXTRACT (KADUKMY) AS ANTIHYPERTENSIVE AGENT IN SPONTANEOUS HYPERTENSIVE RATS.
4. ASIAN-AUSTRALAS J ANIM SIC 2014 Vol.27(10),1461-8  $60768 [Full]
    - LEE,J.H.;CHO,S.;PAIK,H.D.;ET AL.
    - INVESTIGATION ON ANTIBACTERIAL AND ANTIOXIDANT ACTIVITIES, PHENOLIC AND FLAVONOID CONTENTS OF SOME THAI EDIBLE PLANTS AS AN ALTERNATIVE FOR ANTIBIOTICS.
5. FOOD CHEM 2012 Vol.133(),953-9  $40384 [Full]
    - PAWINEE DEETAE,PRANGTHIP PARICHANON,PAWEENA TRAKUNLEEWATTHANA,ET AL.
    - ANTIOXIDANT AND ANTI-GLYCATION PROPERTIES OF THAI HERBAL TEAS IN COMPARISON WITH CONVENTIONAL TEAS.
6. FOOD CHEM 2012 Vol.131(),964-71  $38882 [Full]
    - PRINYA WONGSA , JIRANUN CHAIWARIT , ANIS ZAMALUDIEN
    - IN VITRO SCREENING OF PHENOLIC COMPOUNDS, POTENTIAL INHIBITION AGAINST [alpha]-AMYLASE AND [alpha]-GLUCOSIDASE OF CULINARY HERBS IN THAILAND.
7. DRUG DISCOVERIES & THERAPEUTICS 2011 Vol.5(3),144-9  $56564 [Full]
    - SAEIO,KIATTISAK;CHAIYANA,WANTIDA;OKONOGI,SIRIPORN.
    - ANTITYROSINASE AND ANTIOXIDANT ACTIVITIES OF ESSENTIAL OILS OF EDIBLE THAI PLANTS.
8. J FOOD COMPOS ANAL 2011 Vol.24(),506-15  $36113 [Full]
    - SHAIDA FARIZA SULAIMAN,AZLIANA ABU BAKAR SAJAK,KHENG LEONG OOI,ET AL.
    - EFFECT OF SOLVENTS IN EXTRACTING POLYPHENOLS AND ANTIOXIDANTS OF SELECTED RAW VEGETABLES.
9. PLANTA MED 2010 Vol.76(12),P100  $31799 [Full]
    - STEINRAT L,ITHARAT A,POONSATHA S
    - GLUCOSE TRANSPORT ACTIVITY ON ADIPOCYTES BY EXTRACTS FORM THAI MEDICINAL PLANTS USED TO TREAT DIABETIC PATIENTS.
10. PLANTA MED 2010 Vol.76(),418-25  $29326 [Full]
    - HUSSAIN K,ISMAIL Z,SADIKUN A,ET AL.
    - STANDARDIZATION AND IN VIVO ANTIOXIDANT ACTIVITY OF ETHANOL EXTRACTS OF FRUIT AND LEAF OF PIPER SARMENTOSUM.
11. ADVANCING PHARMACY ACROSS BOUNDARIES: PROCEEDINGS OF THE 1ST UKM-MU JOINT SCIENTIFIC CONFERENCE, KUALA LAMPUR : UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIS, 12-13 OCTOBER 2010 2010 Vol.(),49-56  $38444 [Full]
    - NURZARINA ABDUL RAHMAN, METHIL KANNAN KUTTY, MOHD ZULKARNAIN SINOR,ET AL.
    - EFFECTS OF PIPER SARMENTOSUM ON SUPEROXIDE DISMUTASE ACTIVITY IN DIABETES-INDUCED RATS.
12. WALAILAK J SCI & TECH 2010 Vol.7(1),51-60  475829 [Abstract]
    - PANPIPAT W,SUTTIRAK W,CHAIJAN M
    - FREE RADICAL SCAVENGING ACTIVITY AND REDUCING CAPACITY OF FIVE SOUTHERN THAI INDIGENOUS VEGETABLE EXTRACTS.
13. การประชุมวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี แห่งประเทศไทย ครั้งที่ 36, กรุงเทพฯ , 26-28 ตุลาคม 2553 2010 Vol.(),1  481143 [Abstract]
    - ศุภลักษณ์ ลิมปนวิสุทธิ์, อรนาถ สุนทรวัฒน์, กนกอร ระย้านิล, และคณะ
    - ความสามารถในการเป็นสารต้านปฏิกิริยาออกซิเดชันและปริมาณสารประกอบฟีนอลิคทั้งหมดของสารสกัดจากใบชะพลู.
14. NATURAL PRODUCT RESEARCH, PART A: STRUCTURE AND SYNTHESIS 2009 Vol.23(3),238-49  464162 [Abstract]
    - HUSSAIN K,ISMAIL Z,SADIKUN A,ET AL.
    - ANTIOXIDANT, ANTI-TB ACTIVITIES, PHENOLIC AND AMIDE CONTENTS OF STANDARDIZED EXTRACTS OF PIPER SARMENTOSUM ROXB.
15. PLANTA MED (55TH INTERNATIONAL CONGRESS AND ANNUAL MEETING OF THE SOCIETY FOR MEDICINAL PLANT RESEARCH) 2007 Vol.73(9),P589  356072 [Abstract]
    - TAPPAYUTHPIIJARN P,ITHARAT A,SAKPAKDEEJAROEN I,ET AL.
    - CYTOTOXIC ACTIVITY OF THE TRADITIONAL THAI MEDICINAL PLANT PREPARATION BENJAKUL AND 4 ISOLATED COMPOUNDS.
16. CHIANG MAI: CHIANG MAI UNIVERSITY (สำนักงานคณะกรรมการวิจัยแห่งชาติ) 2007 Vol.(),180p  422275 [Abstract]
    - KAWAREE R
    - CHEMICAL COMPONENT VARIATION, CYTOTOXICITY, ANTIOXIDANT AND STABILITY OF VOLATILE OILS FROM THAI MEDICINAL PLANTS.
17. การประชุมวิชาการโครงการปริญญาเอกกาญจนาภิเษก ครั้งที่ 7, จ. ชลบุรี, 20-22 เมษายน 2549 2006 Vol.(),282  387385 [Abstract]
    - TACHAKITTIRUNGROD S,CHOWWANAPOONPOHN S,SUTTAJIT M,ET AL.
    - ANTIOXIDANT ACTIVITY OF THAI INDIGENOUS VEGETABLES
18. FOOD CHEM 2005 Vol.92(),491-7  $45682 [Full]
    - ANCHANA CHANWITHEESUK, APHIWAT TEERAWUTGULRAG, NUANSRI RAKARIYATHAM
    - SCREENING OF ANTIOXIDANT ACTIVITY AND ANTIOXIDANT COMPOUNDS OF SOME EDIBLE PLANTS OF THAILAND.
19. BASIC & CLINICAL PHARMACOLOGY & TOXICOLOGY 2005 Vol.96(1),80-7  $18591 [Full]
    - WATTANAPITAYAKUL SK,CHULAROJMONTRI L,HERUNSALEE A,ET AL.
    - SCREENING OF ANTIOXIDANTS FROM MEDICINAL PLANTS FOR CARDIOPROTECTIVE EFFECT AGAINST DOXORUBICIN TOXICITY.
20. FOOD CHEM 2005 Vol.92(3),491-7  375753 [Abstract]
    - CHANWITHEESUK A,TEERAWUTGULRAG A,RAKARIYATHAM N
    - SCREENING OF ANTIOXIDANT ACTIVITY AND ANTIOXIDANT COMPOUNDS OF SOME EDIBLE PLANTS OF THAILAND.