Thai / English Name  Genus  Biological Activity

ZINGIBERACEAE Boesenbergia rotunda  (L.) Mansf.


ANTIOXIDANT ACTIVITY


1 - 14 of total 14 item(s) found

1. บทคัดย่อประกวดผลงานวิชาการประจำปีการแพทย์แผนไทย การแพทย์พื้นบ้าน และการแพทย์ทางเลือกแห่งชาติ ครั้งที่ 13 2016 Vol.(),82  494751 [Abstract]
    - สุพนิดา วินิจฉัย,พัลลภา วุฒิภาพรกุล
    - ฤทธิ์ต้านการอักเสบและต้านอนุมูลอิสระของสารสกัดสมุนไพรของตำรับยาทาพระเส้นโอสถพระนารายณ์และการพัฒนาตำรับครีมนวด ทาพระเส้นตำรับโอสถพระนารายณ์
2. 38TH CONGRESS ON SCIENCE AND TECHNOLOGY OF THAILAND 2012 Vol.(),1  483797 [Abstract]
    - WIPAWAN PUKUMPUANG,THIDARAT PUTTHAWONG,PRATOOMPORN FAIPET,ET AL.
    - INHIBITION OF PATHOGENIC BACTERIA BY SOME MEDICINAL PLANT EXTRACTS.
3. FOOD CHEM 2012 Vol.131(),964-71  $38882 [Full]
    - PRINYA WONGSA , JIRANUN CHAIWARIT , ANIS ZAMALUDIEN
    - IN VITRO SCREENING OF PHENOLIC COMPOUNDS, POTENTIAL INHIBITION AGAINST [alpha]-AMYLASE AND [alpha]-GLUCOSIDASE OF CULINARY HERBS IN THAILAND.
4. PROCEEDING OF THE 7TH INDOCHINA CONFERENCE ON PHARMACEUTICAL SCIENCES ADVANCING PHARMACY FOR ASEAN COMMUNITY, ARNOMA HOTEL, BANGKOK, DECEMBER 14-16, 2011 2011 Vol.(),336-9  $38433 [Full]
    - PATTAMAPAN LOMARAT,PHANIDA PHANTHONG,MULLIKA TRAIDEJ CHOMNAWANG,ET AL.
    - CHEMICAL PROFILE AND BIOLOGICAL STUDIES OF BOESENBERGIA PANDURATA (ROXB.) SCHLTR. ESSENTIAL OIL.
5. J ETHNOPHARMACOL 2011 Vol.137(),963-70  $37233 [Full]
    - SIDDIG IBRAHIM ABDELWAHAB,SYAM MOHAN,MAHMMOD AMEEN ABDULLA,ET AL.
    - THE METHANOLIC EXTRACT OF BOESENBERGIA ROTUNDA (L.) MANSF. AND ITS MAJOR COMPOUND PINOSTROBIN INDUCES ANTI-ULCEROGENIC PROPERTY IN VIVO: POSSIBLE INVOLVEMENT OF INDIRECT ANTIOXIDANT ACTION.
6. J FOOD SCI 2010 Vol.75(1),C28-35  $30295 [Full]
    - MUSTAFA RA,ABDUL HAMID A,MOHAMED S,ET AL.
    - TOTAL PHENOLIC COMPOUNDS, FLAVONOIDS, AND RADICAL SCAVENGING ACTIVITY OF 21 SELECTED TROPICAL PLANTS.
7. FOOD CHEM 2010 Vol.122(),1139-44  $30091 [Full]
    - WAN-IBRAHIM WI,SIDIK K,KUPPUSAMY UR
    - A HIGH ANTIOXIDANT LEVEL IN EDIBLE PLANTS IS ASSOCIATED WITH GENOTOXIC PROPERTIES.
8. FOOD CHEM 2008 Vol.109(3),477-83  409956 [Abstract]
    - CHAN EWC,LIM YY,WONG LF,ET AL.
    - ANTIOXIDANT AND TYROSINASE INHIBITION PROPERTIES OF LEAVES AND RHIZOMES OF GINGER SPECIES.
9. 33RD CONGRESS ON SCIENCE AND TECHNOLOGY OF THAILAND, OCTOBER 18-20, 2007, WALAILAK UNIVERSITY, NAKORN SI THAMMARAT, THAILAND 2007 Vol.(),  371014 [Abstract]
    - สรชัย แซ่ลิ่ม สมฤทัย หอมชื่น กันทลัส เลิศสกุลพิริยะ และคณะ
    - สมบัติต้านปฏิกิริยาออกซิเดชันของส่วนสกัดหยาบจากพืชผักสวนครัว
10. JPN KOKAI TOKKYO KOHO JP 2007186431 2007 Vol.(),18pp  361722 [Abstract]
    - SHINDO K
    - ANTIOXIDANT COMPOSITIONS, BRAIN NEURON-PROTECTING COMPOSITIONS, AND FOODS CONTAINING BOESENBERGIA PANDURATA PROCESSED PRODUCTS, 4-HYDROXYPANDURATIN, OR SALICORNIA EUROPAEA PROCESSED PRODUCTS.
11. BIOSCI BIOTECHNOL BIOCHEM 2006 Vol.70(9),2281-4  335844 [Abstract]
    - SHINDO K,KATO M,KINOSHITA A,ET AL.
    - ANALYSIS OF ANTIOXIDANT ACTIVITIES CONTAINED IN THE BOESENBERGIA PANDURATA SCHULT. RHIZOME.
12. FOOD CHEM 2005 Vol.92(3),491-7  375753 [Abstract]
    - CHANWITHEESUK A,TEERAWUTGULRAG A,RAKARIYATHAM N
    - SCREENING OF ANTIOXIDANT ACTIVITY AND ANTIOXIDANT COMPOUNDS OF SOME EDIBLE PLANTS OF THAILAND.
13. กรุงเทพฯ : มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี, (สำนักงานคณะกรรมการวิจัยแห่งชาติ) 2005 Vol.(),144p  279177 [Abstract]
    - กฤติกา นรจิตร
    - คุณสมบัติของสารสกัดจากพืชวงศ์ขิง : อิทธิพลของวิธีการสกัดต่อการยับยั้งการเจริญเติบโตของเชื้อแบคทีเรียและการเป็นสารต้านอนุมูลอิสระ
14. FOOD CHEM 2005 Vol.92(),491-7  $45682 [Full]
    - ANCHANA CHANWITHEESUK, APHIWAT TEERAWUTGULRAG, NUANSRI RAKARIYATHAM
    - SCREENING OF ANTIOXIDANT ACTIVITY AND ANTIOXIDANT COMPOUNDS OF SOME EDIBLE PLANTS OF THAILAND.